vissza

LA PAVONI EUROPICCOLA BLACK PRESSZÓKÁVÉFŐZŐ, ÚJ!

Eredeti ár: 195.000 Ft
175.000 Ft

Új, bontatlan csomagolásban! 12 hónap garancia!

Valószínűleg nincs a világon sehol olyan igazi kávérajongó, akinek semmit nem mond ez a név: La Pavoni Europiccola, mely a világ legismertebb háztartási dugattyús karos kávégépe. Mivel ez a készülék történelmi jelentőséggel bír a háztartási presszófőzők piacán, ezért álljon itt egy gyors visszatekintés a gyártó cégről és magáról a típusról:
A La Pavoni cég 1905-ben alakult, alapítója Desiderio Pavoni. Pavoni úr arról híres, hogy Luigi Bezzera 1903-as szabadalma alapján a világon elsőként kezdte el gyártani az eszpresszókészítésre alkalmas kávégépeket. Ezek a kezdeti presszógépek még gőznyomással működtek. Az első dugattyús karos presszógépek csak 1946-ban jelentek meg a Gaggia márkanév alatt, majd 1961-ben érkeztek az első vízpumpával üzemelő, hőcserélős rendszerű gépek a Faema jóvoltából és ebben az évben debütált a La Pavoni Europiccola is: a kicsiny készülék kávéházi minőséget ígért a saját otthonunkban. Az Europiccola tulajdonképpen egy kicsinyített dugattyús karos presszógép, azzal a különbséggel, hogy míg a nagy testvéreinél a vizet préselő dugattyút egy erős rugó készteti mozgásra (a gépet kezelő ember a kar lehúzásával nyomja össze ezt a rugót), addig az Europiccola dugattyúját pusztán emberi erővel, közvetlenül a kar lehúzásával működtethetjük. Az 1970-es évek második felében, a kis méretű rezgőszivattyúk megjelenésével piacra kerültek az első vízpumpás háztartási presszógépek (Quick Mill, Baby Gaggia) , de a kis Pavoni olyan sikeresnek bizonyult, hogy a gyártásával ekkor sem álltak le, sőt a mai napig kapható szinte változatlan formában. Persze az évek során sok apróságot változatattak rajta, de a készülék alapvető felépítése napjainkban is ugyanaz, mint 1961-ben.

A La Pavoni Europiccola kávégép minden kávérajongó szívét megdobogtatja. A stílus, a minőség és a megbízhatóság megtestesítője. Nem véletlen, hogy a kávégépek Rolls-Roycaként említik. Különleges formavilága mellett, igazán kiváló espresso készítésére alkalmas, a kézi nyomásprofil beállítással pedig egyedi élményt nyújt a kávékészítés során. Az 1950-ben tervezett Europiccola modellek szerves részét képezik az olasz design történelemnek. A stílus, a minőség és a megbízhatóság kombinációja. A tökéletes espresso italok mellett az automata tejhabosító tartozékkal kiváló Cappuccino készítésére alkalmas, ahogyan csak szeretnénk. Ez a klasszikus típus a La Pavoni gyár folyamatos fejlesztéseinek eredménye. A réz konstrukció hosszú élettartamot biztosít. A nagyméretű kazán ellenállóbb a vízkővel szemben, karbantartási igénye pedig minimális. Ez a modell 8 csésze espresso készítésére alkalmas egy feltöltéssel.

Technikai adatok:

Dupla szűrő

Szimpla szűrő - ESE pod

Kazán méret 0,80l

Kapacitás 8 csésze espresso

Gőz készenlét10 perc 

Kazán nyomás 0,7-0,8 bar

Átlagos felfűtési idő 5 perc

Biztonsági szelep

Gőzölő cső

Vízszintjelzés

Ki / Bekapcsoló gomb

Kontroll lámpa

Automata tejhabosító tartozék

Hőfok visszajelző lámpa

Manuális biztonsági termosztát

Kazánnyomás szabályozó

Fűtőszál teljesítmény 950 W

Szélesség/Mélység/Magasság 200x290x320 mm

Súly 5,5 Kg

Biztonsági szelep